Избори

ГЕРБ няма да вдига данъците

Водачът на листата на ГЕРБ-Пазарджик Екатерина Захариева и кандидатът за народен представител Десислава Костадинова се срещнаха със служители на фирмите „Лазур“ и „Гидо“ в Пещера.

Пред служителите на двете фирми Захариева гарантира, че няма да поеме ангажименти, които не може да изпълни. Тя увери, че ГЕРБ категорично гарантира, че няма да вдига данъците, защото така не само ще изгони чуждите инвеститори от страната, но и ще затрудни неимоверно и родните предприемачи.

20170320_151254

„Решени сме в края на бъдещ управленски мандат минималната заплата да стигне 650 лева, а пенсиите да бъдат повишавани благодарение на икономическия ръст, който сме уверени, че ще постигнем. В образованието сме решени да удвоим заплатите на учителите“, каза първата в листата на ГЕРБ.

На питане за съдебната система Екатерина Захариева сподели, че по брой присъди спрямо обвинителните актове се доближаваме до Северна Корея, но чувството за безнаказаност идва от там, че няма осъдени едри риби. С промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които спират бягството от правосъдие, ще създадем увереност у гражданите, че престъпниците ще лежат в затвора. Ето как ще сложим знак на равенство между справедливост и правосъдие, каза бившият правосъден министър.

20170320_184630

Екатерина Захариева и Десислава Костадинова се срещнаха и с предприемачи от Пещера. Пред тях бе поет ангажимент бизнесът да бъде облекчен, а администрацията да работи в негова услуга. Държавата трябва да помага на бизнеса, за да има ръст на доходите и младите хора да се върнат по родните си места. Пред предприемачите бе изложен един от плановете на ГЕРБ за въвеждане на мълчаливо съгласие и за идеята ни чиновниците, а не бизнесът, да събират всички документи, които изискват за издаване на определено разрешение.

От друга страна Десислава Костадинова запозна присъстващите с резултатите от доброто сътрудничество между местната и изпълнителната власт в годината, в която имаше правителство на ГЕРБ и кмет от същата партия. Тя посочи, че ремонтът на пътя Пазарджик-Пещера-Батак вече е приоритет.

ПП ГЕРБ е с номер 11 в бюлетината.

Коментари