Култура Любопитно Общество

Георги Връбчев представи новия си сборник в Пещера/Видео/

Написано от Пещераинфо

Сборникът с разкази на Георги Връбчев бе представен в Пещера. През любители на писменото слово „Акорди“ бяха презентирани от Мирослава Цанева, а младата поетеса Памела Мекушина прочете откъси от няколко разказка.

Срещата, организирана от НЧ“Развитие“, протече под формата на интервю, в което авторът сподели подробности около създаването на сборника. Георги Връбчев разказа пред публиката, че идеята да събере разказите в едно издание е отлежавала известно време, но на 4 септември е взел окончателното решение, пътувайки към морето.

И така 3 месеца по-късно, в дните преди Коледа тя вече е в ръцете на читателите, а авторът и прави амбициозно турне, при което се среща с жителите на различни населени места.

Читателите

Мили думи за автора каза юристът Радка Кръстева, която се върна към детството на Връбчев и препоръча разказите да се четат с пауза, за да се осмисли прочетенето. Други от присъстващите пък зададоа въпроси по съдържанието на книгата.

А в сборника има, както реални места, така и много фантастични сюжети. Някои завършват положително, други остават следи от тъга.

Всеки обаче сам трябва да прочете редовете на 15-те разказа.

Всъщност ако започнете от днес – ще имате по един разказ за всеки ден до края на годината…

След края на представянето Георги Връбчев бе поздравен специално от председателя на читалище „Развитие“ Фаня Иванова, а авторът подари от сборника за фонда на Библиотеката със специално послание към читателите.

Видео

Във видеата можете да се насладите на част от срещата в ХГ“проф.Веселин Стайков“. Освен, че тя бе на фона на Годишната изложба на художниците от Пещера, Михаил Паев създаде неповторима атмосфера със своята китара.


Коментари