Култура Любопитно Общество

Галерията ще покаже рисунки и снимки от конкурса, организиран от Биовет

Автор: Йоана Хамамджиева, VІ клас
Написано от Пещераинфо

Изложбата с всички рисунки и фотографии на възпитаниците на всички училища в Пещера, ще отвори врати за посетители утре в галерия „Проф. Веселин Стайков“. Тя ще бъде експонирана там от Деня на будителите до петък. Конкурсът е създаден и изцяло финансиран от „Биовет“ АД и има за цел да популяризира имената на хората вложили енергията си в опазването на българщината и развитието на духовността.

Утре, в 11 ч. в двора на крепостта Перистера, при спазване на противоепидемичните мерки, ще бъдат връчени и наградите на най-добрите в трите раздела, в които протече надпреварата – „Литература“, „Изобразително изкуство“ и „Фотография“. Темата на второто издание на конкурса, тази година, бе посветена на историческата забележителност на хълма „Света Петка“.

Всеки от участниците ще получи грамота и сборник с произведения на всички конкурсни участници.

Церемонията ще бъде записана на камера и след това всеки от участниците ще я получи на електронен носител.

Изложбата в градската галерия ще бъде експонирана до пети ноември, а посещенията в нея с оглед на пандемичните мерки ще се осъществяват по следния график:

Понеделник: Гимназиален курс : „Св. Климент Охридски“

Вторник: Гимназиален курс: ПГХВТ „Атанас Ченгелев“

Сряда: Начален и прогимназиален курс: „П.Р. Славейков“

Четвъртък: Прогимназиален курс: „Патриарх Евтимий“ , „Любен Каравелов“

Петък: Начален курс – „Михаил Каролиди“ и „Михаил Куманов“

След това изложбата ще премине през всяко от училищата, а по време на нейното представяне ще бъдат връчени и флашките с церемонията.

Коментари