Институции

В Пещера прерязаха лентата на обновената ул. „Петър Раков“

Написано от Пещераинфо

Изцяло ремонтираната улица, свъзрваща кв. „Луковица“ с града, бе официално открита с церемония в началото на пещерския квартал. По време на встъпителните думи стана ясно, че 2 500 000 лв. от държавния бюджет през 2020 г. са били заделени за реконструкция и ремонт на републикански път, както и за обновяване на ул. „Петър Раков“. С тържествен водосвет отслужен от свещеника на храм „Света Петка“ бе поставено началото на церемонията.

Гости на тържеството бяха кметът Йордан Младенов, изпълнителният директор на „Биовет“ АД – Ангел Желязковобщественици, както и много граждани.

За мен е истинско удоволствие да отпразнуваме днес заедно тука двоен празник – откриване на ул. „Петър Раков“, а само преди дни започна и основният ремонт на т.нар. околовръстен път. Двата пътя обслужват кв. „Луковица“. Затова още веднъж казвам, че в нашата Община никога не сме се делили по етнос и религия, но уважаеми приятели, това нямаше да стане факт, ако до нас не бяха нашите партньори от фирма „Биовет“. Позволете ми да благодаря на г-н Желязков, чрез него и на г-н Домусчиев, защото те застанаха зад Община Пещера и държавата отпусна средствата за ремонта и реконструкцията на тези улици. Не веднъж съм казвал, че когато общината, бизнеса и  държавата работят ръка за ръка, се получават ето такива хубави чудеса. И аз гарантирам, че докато съм кмет ще работя с бизнеса в нашия град и съвместно с държавата се надяваме да направим още хубави улици, а и не само улици, а паркове и облагородяване на много обекти в нашата община. Искам да се извиня за причинените неудобства по време на ремонта, но сега пожелавам със здраве всички да ползваме тази улица.“ – заяви кметът Йордан Младенов.

Общинска администрация ще се постарае да постави препятствия, които да контролират скоростта по тази улица, защото вече са налице и първите инциденти, стана ясно още от словото на кмета.

Радвам се, че съм част от този малък празник, радвам се, че като изпълнителен директор, който представлява „Биовет“АД работим много добре с цялото общинско ръководство и г-н Младенов. „Биовет“ вече има повече от 60 години история в този град, той е част от историята на града, неговото настояще и бъдеще. Ние като ръководство подаваме ръка на всяка една инициатива на ниво община или ниво различни социални групи и проекти, и ще се радвам да реализираме още много други успешни проекти и инициативи. Благодарение на това, че „Биовет“ е инвеститор „клас А“, стана факт този път, а преди години стана и околовръстното. Така че когато заводът се развива, ще се развива и градът. Бъдете здрави, пожелавам успехи на всички ви!“ – каза изпълнителният директор на предприятието Ангел Желязков.

На мен се пада частта да благодаря от мое име и от името на всички жители на квартала.“ – съобщи общинският съветник Борис Гаджев.“ Първо искам  да благодарим на Бог, да благодаря на цялото общинско ръководство и администрация, и да подчертая с голяма черта  – на фирма „Биовет“, че се постараха тази улица, която се говореше, че ще се затвори да стане една от най-хубавите улици в кв. „Луковица“ и града“. – каза още той.

За сто календарни дни трябва да приключи и ремонтът на трасето, което свързва квартала с пътя Брацигово – Пещера. Там ще бъде извършен ремонт на пътната настилка, ще бъдат поставени нови отводнителни съоръжения, водостоци, бордюри и ще бъде създадена и изцяло нова инфраструктура.

Коментари