Любопитно Общество

В най-мащабната благотворителна кампания в Пещера „Биовет“ дари 11 480 хранителни пакети

Написано от Пещераинфо

В началото на месец април фирма „Биовет“ стартира най-мащабната за територията на община Пещера дарителска кампания. Тя премина под надслов – „Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!” и имаше за цел да ограничи разпространението на COVID-19.
Днес, повече от 2 месеца по-късно, изпълнителният директор на „Биовет“ отчете пред Телемедиа кампанията като успешна.

Ангел Желязков: Чрез тази кампания ние успяхме да стигнем до почти всеки дом. Кампанията беше планирана в началото да достигнем до 2000 души, които да получат няколко пъти пакет с хранителни продукти. Първата група от тези 2000 души беше определена с помощта на общината, това бяха основно хора от регистрирани към общината клубове на пенсионера, на инвалида, на хора с ментални увреждания, на диабетици. Всички тези хора са в неравностойно положение, социално слаби и това беше целта, наистина в тази пандемична ситуация ние да им помогнем.

Той припомни, че при втората и трета част от кампанията броя на хората, до които да достигнат тази помощ бе значително разширен. Така, подпомогнатите станаха 4500 човека, като за цялата кампания от „Биовет“ са дарили общо 11 480 пакета. Сумата, която дружеството е дарило също се оказа много над предварително обявената – 250 000 лв.

Ангел Желязков: Средствата, които бяха похарчени за тази кампания са 345 000 лв. Близо 100 000 повече от първоначалната ни цел. От тях 288 000 са за хранителните пакети, около 28 000 за маски за многократна употреба и 17 000 лв. за витамин Ц.

Пред телевизия Телемедиа Ангел Желязков изказа огромната си благодарност към екипа, който е реализирал цялата кампания, към доброволците включили се в нея и не на последно място към социалните работници.

Това няма да бъде последната кампания, която организира „Биовет“ в Пещера, категоричен е Ангел Желязков.

Коментари