Общество

В края на месеца отборът на ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ ще участва на националният кръг на състезанието за защита при бедствия

Написано от Пещераинфо

В изпълнение на целите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР и Националния календар за изяви по интереси на децата на Министерството на образованието и науката през периода април-юни 2022 г. бяха организирани няколко мероприятия от РДПБЗН- Пазарджик в партньорство с РУО Пазарджик, училища и детски градини на територията на областта:

Проведен бе конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата”. В конкурса участваха 232 млади художници с 234 творби. Рисунките бяха оценени от комисия и класираните общо 18 творби на първо, второ и трето място са изпратени за участие в националния етап на конкурса.

2. В периода май-юни 2022 година беше проведено областно ученическо състезание по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. В състезанието участваха представителни отбори от всичките 12 общини на територията на областта.

На първо място се класира отборът на ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ град Пещера, на второ място отборът на СУ“Методий Драгинов“ с. Драгиново, община Велинград, на трето място е отборът на ОУ“Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище.

Отборът на ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ град Пещера ще представя област Пазарджик в националния етап на състезанието, което ще се проведе от 27-ми до 29-ти юни в град Велико Търново.

3. В периода от 06-ти до 09-ти юни 2022 г. в к.к. „Албена“ се проведоха ХХI републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Област Пазарджик беше представена от отбора „Млад огнеборец“ към СОУ „Нешо Бончев“ град Панагюрище.

Десетте млади огнеборци се представиха на ниво и заеха 7-мо място в комплексното класиране от 28 участващи отбора от всички области в страната, което е най-доброто класиране на отбор от област Пазарджик в последните десет години.

Коментари