Институции Общество

Възпитаничка на ОУ“Петко Р.Славейков“ със 100 точки на изпит в Пловдив

Написано от Пещераинфо

Пореден успех за ученици от ОУ“Петко Р.Славейков“.
Ангелина Красимирова Николова от 7а клас, постигна резултат 100 точки от 100 възможни на изпита за проверка на музикалните способности в гр. Пловдив. Освен с музикалния си певчески талант Ангелина може да се похвали и с отличен успех в Свидетелството за завършено основно образование.
Цветан Хаджиев от 7б клас, постигна резултат на НВО по Математика- 87.500 точки от 100 възможни при средно за областта 36.33 точки. Не случайно за изминалата учебна година училищното знаме бе поверено в неговите ръце.
Ето какво каза по този повод директорката на училището Пенка Христоскова:
„Ние учителите знаем, че ако децата не се чувстват сигурни и подкрепени в училище, няма как да се постигнат високите резултати.Няма учебник, който може да разпознае таланта и да улови искрицата в погледа на детето, за да го насърчи да работи по-усърдно и да постигне отлични успехи, в която и да е област. Тук решаваща е ролята на учителя.
Благодарение на професионализма, на ентусиазма, на старанието на учителите седмокласниците ни традиционно постигнаха добър резултат на изпитите на НВО и ни доказаха, че с труд и упоритост всяка цел може да бъде постигната.Д оказаха, че във връзката ученик –учител най-важно е доверието.
Надявам се всеки седмокласник да продължи образованието си в тази посока, която е свързана с мечтите му. Нека определението „добър човек“, да е основната следа , която ще оставате след себе си.

Коментари