Общество

Във Велинград всички могат да номинират кандидати за кметове и съветници от НДСВ

Написано от Пещераинфо

НДСВ ще се яви самостоятелно на предстоящите избори във Велинград  – това заяви общинският председател на партията Иван Мавриков на  брифинг пред  журналисти.

Партията ще бъде инструмент на гражданското общество. Инструмент за пряко участие на гражданите в политиката – допълни той .

В момента текат номинации за участие в листата и кандидат – кметската надпревара. До 6-ти септември – Ден на Съединението на България всякакви организации, граждански сдружения , клубове и всеки отделен гражданин могат да правят предложения за номинации – за листа, за кмет на Общината , както и за кметове на малките населени места и кметски наместници. Партийната квота за трите вида избори ще бъде под 20% – обясни Мавриков. Считаме, че след повече от 20 години демокрация гражданското общество би трябвало да е по – силно от партиите. Именно затова сме направили това разпределение .

Резултатите от това наше начинание ще бъдат барометър за развитието на гражданското общество. Призоваваме гражданите да участват активно за  да не проработи отново  максимата  „ Колкото повече са отвратените от политиката – толкова повече стават отвратителните в политиката”  – каза в заключение Иван Мавриков.

 

Коментари