Институции

Времето до края на месеца

Написано от Пещераинфо

Днес валежите ще продължат, на много места в източните райони ще са значителни, но постепенно ще отслабват, в Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, най-късно – в източните райони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен; ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще са между 10° и 15°.

В неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, в източната ще остане умерен, от север-северозапад. Ще се задържи хладно за периода, със значителна облачност; ще има и превалявания, но слаби и на малко места. И в понеделник все още на отделни места, главно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще има слаби превалявания. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а дневните ще започнат да се повишават.

През следващите дни вече ще е без валежи. Облачността ще се разкъсва, към сряда-четвъртък ще намалява, на места до предимно слънчево. Във вторник вятърът от северозапад временно ще се усили, но в средата на седмицата отново ще бъде слаб, в много райони в нощните часове ще бъде почти тихо и сутрин в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност.

Затоплянето от югозапад ще продължи и дневните температури ще доближават, към четвъртък-петък на места и ще надхвърлят 20°. Към 23-24 октомври вероятността за валежи е относително по-голяма, както и в самия край на месеца. Те ще са последвани и от слабо понижение на температурите.

Коментари