Институции

Водевил в Общинския съвет

Пещера.11 общински съветници гласуваха за освобождаването предсрочно от поста председател д-р Цветанка Лепарова. В момента тече процедура по избор на нов председател.Номинациите са Петър Хамамджиев и инж.Красимир Киров.

Самото предложение срещу д-р Лепарова дойде от Хамамджиев, който очевидно е използван от опозицията.

Ето какво каза след тайното гласуване д-р Лепарова:

Нищо трагично не се е случило, но не мога да се съглася с целия водевил представен днес. На този ОбС му бяха създадени съвременни условия за работа. Никога досега съветниците не са били наясно с всички материали. Това, че някой живее в стари времена и не приема новото, това е негов проблем.Работата на председателя е да създава организация на работата на Общинския съвет, а не да стои определен брой часове на ден затворен в един кабинет.ОбС работи на съвсем различно ниво, няма хабене на хартия, използваме съвременните начини за работа. Общинска администрация обнови техниката, каза в заключение Лепарова.

От своя страна кметът Николай Зайчев каза от трибуната на местния парламент: Това не е прецедент в тази община. Но това, което се реализира като политика показва до каква степен може да бъде принизен един общински съвет и може да се стигне до крайности. Всички са убедени, че д-р Лепарова може най-добре да се справи с тази работа. Приканвам ви да бъдете единни, грешите ако смятате, че с конфронтация тази община може да върви напред, а може би това е целта. Благодаря на д-р Лепарова за работата до момента.За изключителната компетентност.

Въпреки очевидно отработената предварително процедура и предварително подготвени членове на комисията по избор, както и временно председателстващ в лицето на Стелиян Варсанов, новата коалиция допусна Общинският съвет да остане без председател и да се вземат решения на парче.

Коментари