Общество

Вместо подаръци, ученици връчиха дарение на болницата в Пещера, получиха огромна благодарност

Написано от Пещераинфо

Прекрасна и благородна инициатива на учениците от 6а клас и техните родители от ОУ“Св.Патриарх Евтимий“, както и традиционният Коледен базар на училището, осигуриха 1270 лв. Шестокласниците тази година вместо традиционното разменяне на подаръци, решиха за добавят сума към дъбраните средства на благотворителен базар за отделението по детски болести на МБАЛ“ Професор Димитър Ранев“ – гр. Пещера.

Дарението е в размер на 1270, бе предоставено на болницата, а с него ще се закупи Веноскоп – апарат, чрез който лесно ще се намират вените на децата за вземане на кръв е поставяне на абокати.

По този повод управителят на болницаха изпрати благодарствен адрес:

 

ДО

Г-ЖА КАЛИНКА ПАВЛОВА

ДИРЕКТОР ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

„СВ. ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ“, ГР. ПЕЩЕРА

 

УВАЖАЕМА Г-ЖА ПАВЛОВА,

 

Позволете ми да поздравя Вас и учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, гр. Пещера във връзка с благотворителния Kоледен пазар чиято кауза тази година е в подкрепа на Отделението по детски болести на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“, гр. Пещера.

 

Ангажираността Ви, както и най-вече тази на учениците Ви показва тяхната съпричастност към най-уязвимите пациенти, лекуващи се в болницата и доказва, че и младото поколение може да се асоциира с теми като хуманност, състрадателност и уважение както към болния, така и към медиците и тяхната работа.

 

Ние, както и цялата българска общественост можем само да се гордеем с подобни актове на висока хуманност, които са особено ценени в днешното съвремие.

Използвам случая да поздравя Вас и екипа на Училището, които сте ангажирани с нелеката и изключително отговорна задача да стимулирате таланта и амбициите за развитие на Вашите ученици.

Бъдете здрави и все така с отворени за доброто сърца, за да давате и чрез Вашата работа надежда на всички, които имат нужда от помощ и подкрепа в труден момент, какъвто е болестта.

 

 

С уважение:

                 Д-р Стоил Апостолов

                 Управител МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ ООД

 

Коментари