Институции

Вижте как АПИ отговори на питането ни защо не раздели на етапи ремонта на пътя до Радилово и до Пещера

Написано от Пещераинфо

В отговор на поставени въпроси: „След множество изпратени въпроси към нас защо се налага цялостно затваряне на отсечката, от разклона за селата Алеко Константиново и Капитан Димитриево до Пещера, при ремонта на път II-37 от Пазарджик до Пещера, а не се направи поетапно до Радилово и след това от Радилово до Пещера, ниe съответно ги отправяме към вас: Не беше ли възможно да се раздели ремонтът на два етапа – от разклона за Капитан Димитриево до Радилово и след това от Радилово до Пещера? Колко време се очаква да продължи тази организация на движението? Хората не оспорват важността на този дълго чакан ремонт, но в тази тежка икономическа ситуация, при ненормално високи цени на горивата, те са принудени да обикалят по обиколния маршрут. Освен това алтернативният път няма маркировка, обрасъл е с растителност и особено в дъждовното време става опасен, както и в тъмните часове. Другият проблем е състоянието на пътя Пещера-Бяга, който е силно амортизиран. Подобна поетапна организация, за каквато апелират пътуващите от Пазарджик за Пещера, Батак, Доспат и т.н., както и в обратна посока, нямаше ли да съкрати времето за използване на алтернативните маршрути за леките и тежкотоварните автомобили?“, Ви предоставяме следната информация:

Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда до 30 септември да се ремонтират 32,3 км от второкласния път II-37 Пазарджик – Пещера – Батак. В момента се работи в отсечките от Пазарджик до разклона за село Капитан Димитриево и от разклона за Капитан Димитриево до Пещера.

В участъка от Пазарджик до разклона за село Капитан Димитриево строителните работи се изпълняват без спиране на трафика, с временна организация на движението като превозните средства преминават в платното в което не се работи. В отсечката от разклона за с. Капитан Димитриево до Пещера движението е ограничено и преминава по обходен маршрут, тъй като трасето на пътя е по-тясно – широко е около 7 метра. При тази широчина на платното технологията на ремонтните дейности – „студено рециклиране“, не позволява в отсечката да се извършват качествени ремонтни дейности и да се осигури безопасността на пътуващите.

До завършването на ремонтните дейности в този участък за жителите от с. Радилово е осигурен достъп през с. Капитан Димитриево. За тежкотоварните превозни средства е въведен обходен маршрут по републикански пътища през с. Исперихово и с. Огняново. Обходният маршрут за автомобилното движение е по общински път през с. Капитан Димитриево, път III-375 Пещера – Пловдив и път II-37 Пещера – Пазарджик.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на гражданите за неудобството при ремонта на път II-37 Пазарджик – Пещера – Батак, но предприетите дейности са необходими, за да се пътува удобно и безопасно.

Коментари