Криминално

Великденски турнир по голф в Пещера

Пещера.Великденски турнир по голф за аматьори се подготвя в Пещера. В момента турнирите се провеждат главно на Влашкия параклис по пътя за курорта, разказва един от организаторите- Димитър Вранчев. Именно той покани Пещераинфо да се присъедини към инициативата чрез Фейсбук. Социалната мрежа и електронната поща  tigri_novini@abv.bg са начините за комуникация и записване на участиците.
На всеки турнир се раздават грамоти за 1,2 и 3-то място, като в зависимост от бюджета може да има и символични предметни награди.

Като цяло идеята за аматьорския голф клуб датира доста отдавна, но по-сериозно се активизира с пълна сила през 2006-2007-ма година. Тогава група приятели, които правим и първоаприлски награди(те вече са може би на 20 и нагоре години) с различни номинации, изровихме няколко голф стика и решихме да започнем реализирането на проекта, разказва за началото Димитър Вранчев. В последствие започнахме да купуваме нови и нови стикове и топки и в момента можем да се похвалим с един доста сериозен инвентар. Условията са полеви, като дупките сами си ги правим и обработваме. За поддръжката на тревата се надяваме на всички коне, овце, крави, кози и косачи в района, обяснява голфъра.
В досега проведените турнири винаги е имало поне двайсетина участника. Тази година организаторите се надяват на още по-сериозно участие.

 

Коментари