Криминално

Васил и Симона – 14-ти в Европа!

Написано от Пещераинфо

Васил и Симона Йовчеви участваха в написването на нова история в спортните танци. Състезателната двойка от Пещера взе участие в първото Европейско първенство на страните от европейския съюз по стандартни танци.Домакин на надпреварата бе град Усти на Лабе в Чехия. Нашата двойка беше една от двете избрани да представляват страната ни на първенството. В конкуренция с най-добрите не само в Европа,но и в света Васко и Мони представиха България повече от достойно и заеха 14 място в крайното класиране. Това постижение на Васко и Симона надмина очакванията, тъй като тренировъчната им дейност напоследък беше нарушена основно по финансови причини. Въпреки това резултатът е много сериозен като се имат предвид възможностите на останалите държави участнички и дългогодишните им традиции в тази спортна дисциплина.

Освен това Пещера има основания за гордост и заради това, че успя за кратко време да мобилизира усилията си по събиране на средствата за пътуване на спортната двойка.

Младите спортисти изразяват най-сърдечни благодарности на:

–          Тодор Попов – Кмет на Община Пазарджик,

–          Васил Филев и Митко Димитров

–          Народно читалище „Развитие-1873”

–          Георги Петърнейчев

–          Димитър Костов

–          Стела Попова / Холянова /

–          Петър Хамамджиев

–          Георги Карамитрев

–          Стефан Щерев

Пещераинфо също спомогна за набирането на необходимите средства, тъй като пещерци прочели материала в сайта, сами са потърсили семейството на талантливите танцьори и са подпомогнали пътуването.

Семейството и треньорите на Васил и Симона Йовчеви изказват своите поздравления за категоричната воля на една изключително многообразна група от личности и институции в подкрепа на спортния дух на пещерските деца.

Дано това послужи като пример за подражание на основните икономически фактори на територията на града.

Защото само инвестицията в децата на България наистина си заслужава.

Коментари