Общество

Варсанов : Разчитам на гражданите на общината в предстоящите избори !

Написано от Пещераинфо

Пещера. 

ИНТЕРВЮ  СЪС СТЕЛИЯН ВАРСАНОВ- КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА

Въпрос : Г- н Варсанов, какви са мотивите Ви за кандидатурата ?

Ст. Варсанов :Мотивите ми са заявени при всички  срещи с избирателите.  Заедно с екипа ми в предходния мандат спечелихме за общината много проекти финасирани от европейските фондове, реализирането на всеки един от тях вече е достигнало определен етап и искам да ги видя завършени. Ще се съгласите, че е съвсем естествено –   който е започнал нещо,  той да го завърши.   Натрупахме достатъчно опит и знания, знаем как и можем да печелим проекти. При  бюджет от 8 млн. лева, в общината влязоха над 60 милиона. Колко са общините  като нашата в България, които могат да се похвалят с такъв размер на инвестициите? Желанието ми е да градим  една модерна община, един европейски град за нас и нашите деца.

Въпрос :Какво ще кажете за кампанията ?

Ст. Варсанов : От самия старт ние заявихме, че ще водим изцяло позитивна кампания и до момента спазваме това. Имаме достатъчно аргументи в подкрепа на нашата кандидатура,  реални, разпознаваеми постижения и ясни перспективи. Имаме какво да кажем за себе си , постигнали сме много и не се налага да търсим каквито и да било други средства за привличане на общественото внимание.В предизборните си  срещи  се постарахме да не оставим без внимание нито един квартал, фирма, предприятие, училище или детска градина. За нас контактът с хората е много важен, така не само получаваме оценка за свършеното, а изслушваме истинските проблеми  и актуализираме програмата си.

Въпрос : Какви въпроси задават гражданите на срещите?

Ст. Варсанов : Въпросите се отнасят преди всичко до инфраструктурата, за осветлението, тротоарарните настилки , сметоизвозването, изграждането на междублоковите пространства. За уличната маркировка , за управлението на етажната собственост, за опазването на изградените зелени площи и детски площадки.За уличните кучета и безстопанствените коне, за безогледната сеч в южните склонове.За стопанския водопровод, за околовръстния път.Задават въпроси за незаконното строителство извън регулация.С голям  интерес се посрещат  възможностите за нови работни места.Радостен съм, че на предизборните срещи хората питат, интересуват се, критикуват, правят предложения, обсъждат работата на Общинския съвет. Интересуват се от финасовото състояние на общината. В Община Пещера живеят хора мислещи, демократични, решени да управляват живота си  и да живеят демократично.

Въпрос : Как ще отговорите на вашите опоненти по някои неудобни въпроси :

–          Какво е Вашето  имущество?

–          Ст. Варсанов : Всичко, притежавано от мен, е декларирано и е публично достояние чрез сайта на Сметната палата.

–          Вярно ли е, че проектът за  градската среда няма да стартира, защото е спрян?

–          Ст. Варсанов : Този проект вече щеше да бъде завършен, ако процедурата за обществена поръчка за избор на фирма изпълнител не беше обжалвана от  фирми, близки до нашите опоненти.  Върховният административен съд отхвърли окончателно всички жалби като неоснователни и в сряда /19 октомври/ ще направим първа копка по  този проект.

–          Вярно ли е, че има наложени финансови санкции по проекта за училищата и техническата помощ за инфраструктурните проекти и няма да се получи финансирането?

–          Ст. Варсанов : Не само че не са наложени финансови санкции – точно обратното-ние вече получихме напълно цялостното финансиране на тези изпълнени проекти.

–          Вярно ли е, че ще продавате терена на казармата?

–          Ст. Варсанов : Това са абсолютно несъстоятелни твърдения. Първо, един кмет не може да се разпорежда еднолично с общинско имущество. Второ, има решение на Общинския съвет за какво е предвидена тази територия.

–          Всеизвестно е, че се разпространяват  слухове за  извършени  беззакония в община Пещера във връзка с някои обществени поръчки?

–          Ст. Варсанов : Да,  това  създаде много работа на различни институции, тъй като те са длъжни да проверяват всеки сигнал. Резултатите от проверките са публикувани на страницата на  Държавната финансова инспекция. Изготвени са три акта за административни нарушения и не са нанесени  никакви щети на общината.

 

Въпрос : На чия подкрепа разчитате?

Ст. Варсанов : Кандидатурата ми за кмет и листата на кандидатите за общински съветници е издигната от Политическа партия „ГЕРБ“.  При посещението си в Пещера  като част от предизборната обиколка   Цветан Цветанов заяви  категоричната подкрепа на партията за един нов мандат. Но  нашите дела са пред очите на всички  и  ние разчитаме на разума на хората, които искат да живеят в една чиста и подредена община. Ние разчитаме само и единствено на   покрепа от страна на хората на Пещера и общината.

 

Коментари