Вашите сигнали Култура

„Важно е да си грамотен“ от поредицата „Маратон на четенето“ събра пещерски ученици

Написано от Величка Ачева

Пещера. Учениците от шести клас посетиха Общинска Библиотека към НЧ „Развитие -1873“ гр.Пещера. Любимите им библиотекарки Цвета Йовчева и Люба Шопова бяха организирали състезание „ Важно е да си грамотен“ от поредицата „Маратон на четенето“.

С много емоции и настроение учениците бяха мотивирани да играят и покажат своите знания по български език и литература. Разделени на два отбора те трябваше да търсят номер на пъзел, който да покаже произведение ,което е учено през учебната година. Жокерите, които бяха дадени от любимите библиотекарки бяха, по даден автор или произведение, трябваше да откриват номерата в книги от библиотеката. Учениците достойно се справиха и показаха знания и умения по литература.

След като откриха всички части на пъзела те сглобиха откъс на романизирана автобиография „ География“, Из „Автобиография“ от Бранислав Нушич. Пъзелът се прочете с много емоция от учениците, а след това като кулминация насърчавани от библиотекарките се драматизира произведението. Младите актьори показаха талант и умения за учене и преживяване на произведенията. 

Коментари