Криминално

Бързо приключи пещерското участие на Националния ромски турнир по футбол

Ромският футболен отбор на Пещера взе участие в 15-ия Национален ромски футболен турнир в гр.Септември, който се провежда от 1-3 май,участието на нашите момчета приключи като загубиха с 1-0 от домакините отбора на Септември. Спортната проява на пещерските момчета бе подкрепена от община Пещера, ЦМЕДТ „Амалипе“ и СНЦ“Слънце за всеки“.
Областният управител д-р Дончо Баксанов, кметът на общината  Петър Бошев, и капитанът на „Локомотив” (Пловдив) – Здравко Лазаров дадоха начален старт на турнира с удар  от центъра  футболната топка. Областният управител пожела на всички участници успешен старт и още по-успешен финал.

Най-младата надежда на домакините, 13-годишният Кристиян Андреев, развя българския трибагреник на стадион „Локомотив”. Знамето му бе подарено от Дончо Баксанов, който пожела на Кристиян да играе за националния отбор на България и за любимия си тим на Барселона и никога да не забравя футболното игрище в Септември и отбора на „Сантос” (Септември).

Тази година в турнира участват общо 35 отбора от цялата страна, срещите ще се проведат на стадион „Локомотив” в Септември и на стадионите във Ветрен и Ветрен дол.Мотото на турнира бе „Стига предразсъдъци, опознайте ромите“.

Коментари