Институции

Бойко Борисов иска кадърни, честни и дейни кметове

Трябват ни кадърни, честни и дейни кметове.Моля да водите толерантна капания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Това каза министър-председателят и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на ГЕРБ в зала „Арена Армеец”. Спортното съоръжение едва побра над 15 000 привърженици дошли да подкрепят, както партията, така и своите кандидати. От Пещера, Радилово и Капитан Димитриево отпътува автобус с 40 членове и симпатизанти на ГЕРБ. Ограничителна квота, заради капацитета на залата, спря останалите желаещи да бъдат на представянето в София и да бъдат заедно със своя кандидат за кмет Николай Зайчев. Той пък получи личната подкрепа и пожелание за успех на първия "Кмет на Европа" – градоначалникът на Бургас Димитър Николов.

На снимката: Николай Зайчев с кмета на Бургас

„ГЕРБ показа това, което можем да отчетем днес – видими резултати за България. Десетата поредна победа на ГЕРБ не е самоцел, а проектиране на оценката за реално свършената работа на всички кметове, общински съветници, министри и структури“, каза председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. „Винаги сме казвали, че силата на една партия е, когато има структури във всяко едно населено място. ГЕРБ е силна и има своята традиция да се събираме тук, защото знаем, че партийният живот и структури на една партия са нейната сила”, обясни Цветанов. Той уточни, че прогнозата им за предстоящите местни избори е  ГЕРБ да има над 100 кмета, 16-18 областни града, над 1600 общински съветници.

На снимката: Георг Георгиев,председател МГЕРБ, Николай Зайчев, Ханс Петер Ул-депутат в Бундестага,  Десислава Костадинова – народен представител

Според депутата от германския Бундестаг Ханс Петер Ул изборите за местна власт са изключително важни. “Те са най-важните, защото става въпрос за това, което вълнува обикновените хора – улиците, училищата, болниците. В тази кампания трябва да оправдаете доверието. Вие заедно с вашите избиратели, Европа, Германия с протегната ръка можете да осигурите едно по-добро бъдеще за тези хора“, каза той.

На снимката: Част от кандидатите за общински кметове от ГЕРБ в Пазарджишка област

Жозеф Дол се присъедини чрез директно видео пожела успех на предстоящите местни избори. „Бойко, щастлив съм, че благодарение на теб и екипа ти, България успя да си възвърне доверието на Брюксел. Пожелавам една победа за България”, заяви Дол.

Коментари