Общество

Близо 9 000 лв. вече са събрани за асансьор в Кризисния център

Фонд за превенция на престъпността ИГА и Кризисен център за лица и деца, пострадали от насилие – Пещера, организираха под патронажа на кмета на Пещера Николай Зайчев, Благотворителна кампания за набиране на средства за подобряване на достъпа и условията в социалната услуга.
Кризисният център се помещава в сграда без асансьор на петия етаж, което изключително затруднява достъпа до услугата. Това е особено проблемно за лица и деца с физически затруднения и увреждания, включително инвалидни колички. Изграждането на асансьора не е във възможностите на бюджета на Кризисния център, затова ръководството на Фонд ИГА и екипа на Центъра стартират благотворителна кампания за набирането на 30 000 лв. – сумата, необходима за изграждането му. На всички дарители ще бъдат изготвени свидетелства за дарение, а набраните средства ще бъдат използвани единствено и само за целта на кампанията. 
Кампанията започна с Коледно благотворително тържество. На търг се разиграха картини, дарени за благотворителната кауза. Картината на художничката Елеонора Хаджиниколова «Божури» бе наградата от благотворителна томбола за участниците, които бяха закупили куверти.
Присъстващите можеха да се сдобият и с коледни сувенири изработени от лицата, които в момента са в Центъра.

След снощния търг, на който бяха продадени картини за над 2000 лв. и сувенири за 360 лв. и постъпления по банков, вече е събрана сумата от 8905 лв.

Кампанията ще продължи до 31 август 2018-та година.

До тогава ще има още благотворителни прояви. А ако желаете можете да помогне с превод по дарителската сметка : 
IBAN: BG39 BUIB 9888 1039 6407 02
BIC: BUIBBGSF
Банка: СИБАНК ЕАД
Титуляр: Фондация „ФОНД за превенция на престъпността – ИГА”
Основание: Дарение „Да подобрим достъпа до Кризисен център – Пещера“

Кризисен център за лица и деца, пострадали от насилие – Пещера е социална услуга от резидентен тип, държавно делегирана дейност от 2009 г., управлявана от Фонд ИГА. Основна цел на услугата е да предложи компетентна и професионална консултативна помощ на децата и лицата, жертви на насилие и трафик и да работи с цел превенция на насилието над уязвими групи. 
Кризисният център е с национален обхват, като в него се настаняват жертви на насилие от цялата страна.

 

Коментари