Спорт

Близо 60 деца се включиха в Зимния празник на Свети Константин

Написано от Пещераинфо

56 деца и техните родители станаха активни състезатели в Зимния спортен празник на Свети Константин.

Първата дисциплина, в която се надпреварваха малчуганите бе гигантски слалом, като на ските показаха майсторството си над тридесет деца. Заради необичайно топлото за сезона време се наложи разпределените в четири възрастови групи участници да направят само по едно спускане на пистата, но за сметка на това те компенсираха с много други занимателни игри, в които се включиха и деца, които не карат ски.

Една от най-интересните игри бе дърпането на въже, като участниците се разпределиха на два отбора. Гостите от Пловдив, София и Батак срещу местните от Пещера. Играта се проведе в три кръга, като надмощие взеха пещерските деца.

Не по-малко забавно бе и скачането с чували, където пък по-добри се оказаха гостуващите хлапета. Родителите също се включиха в дърпането на въже и успяха да се върнат в детството си. За всеки един от участниците и родителите бе осигурена минална вода и сандвич от фирма „Биовет“ АД, а домакините от Община Пещера бяха осигурили плодове.
След почивката дойде и време за връчването на наградите от основния организатор. Кметът на Пещера заяви:“Щастлив съм, че за втора поредна година курортът Свети Константин става притегателно място за толкова много млади семейства, които насърчават децата си да спортуват. Ските каляват характера и дават шанс на всеки да се почувства като бъдещ шампион. Благодаря на всички вас, че уважихте с присъствието си този празник, а също така изразявам и благодарността си на ръководството на „Биовет“ АД, че ни подкрепи в начинанието и осигури награден фонд за участниците.“
След това той връчи и наградите, като първата от тях бе за най-малкия участник в надпреварата по дърпането на въже в снега – тригодишния Тео Делев. Още две бяха наградите за най-малък участник и те бяха получени от най-малките скиори – четиригодишните Петър Попов и Виктория Костадинова.
В групата на децата до 8-годишна възраст наградите бяха разпределени по следния начин:
На трето място се класира Георги Темелков, втори стана Любомир Ников. При момичетата втората позиция зае Кристина Баръмска, а първите места бяха отредени за Борис Афенлиев и Никол Ангелова.
Във възрастовата група до 10 г. при момчетата на трето място се класира Велислав Шишков, втори е Йордан Анев, а първи стана Борис Домусчиев, при момичетата първа е Криси Темелкова.
В категорията до 12 години, на трето място е Константин Цанков. Втори се класира Мартин Христев, а първи е Георги Връбчев, при момичетата първа стана Франциско Стоенчева.
В най-високата възрастова група до 14 години, на трето място е Петър Кисьов. Втори е Петър Домусчиев, а първото място грабна Лино Търкаланов, при момичетата –  Мария Васева.
Състезанието се проведе с активното съдействие на СК“Фаворит“ – гр. Пещера, които осигуриха съдийския състав, ТД“Купена“ с председател Георги Киев, а участниците бяха индивидуални или представители на спортни клубове от Батак, СК Канари – Пловдив, София и Пещера.

Коментари