Институции

Близо 4 000 търговски обекта в Пазарджишко са свързани с НАП

Написано от Пещераинфо

Близо 4 000 са търговските обекти в Пазарджишко, които имат онлайн връзка с приходната администрация. Това, сочи справка на агенцията към 07 февруари 2012г. Най-много са обектите за търговия на дребно с разнородни хранителни стоки – 499 бр. (близо 10%), следват ги търговците с фармацевтични стоки и облекло – общо 376 броя.
Общо за цялата страна досега, онлайн връзка на фискалните си устройства с приходната администрация са осигурили над 120 000 търговци.
От НАП Пазарджик напомнят, че в края на март изтича срокът, в който всички, притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.
Всеки търговец може да провери  в интернет страницата на агенцията http://nap.bg дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново.
Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Коментари