Култура

Благотворително в Пещера: Скици от малкия град

”Скици от малкия град” на 21.09.2018г., от 18.00ч., в Народно читалище „Развитие“ гр. Пещера, с любезното съдействие на община Пещера.

Спектакълът е създаден по емблематични разкази от Чудомир и други там известни и не толкова известни автори. Какво може да се случи в един малък град, с едни интересни хора, способни да сътворят най-смешните и неповторими кукузлуци (майтапи), елате и ще видите.

Театрален сценарий и режисура Елена Бонева.

Участват психолози и социални работници от Комплекса за социални услуги за деца и семейства: Александър Кърджев, Атанаска Мунджийска, Георги Солдатски, Гергана Спасова, Диана Янева, Здравко Кьосев, Петя Генчева, Петя Шуманова, Стефка Найденова.

Нашите театрални представления имат благотворителен характер, а каузите са свързани с деца в нужда.

Убедени сме, че всеки от нас може да даде на друг човек емоционална поддръжка, ободрение и съпричастност към неговото щастие.

„Казват, че народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е „сладкият мехлем” за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване”, заявява Чудомир.

 

 

Коментари