Институции Общество

Благодарение на „Биовет“ и „Лазур“ в Пещера ще има дуално обучение и през новата учебна година

Написано от Пещераинфо

Областният управител Валентина Кайтазова проведе заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, на което беше обсъден и съгласуван проектът за държавен план прием по професии и специалности за учебната 2024/2025 г. в област Пазарджик.

„Дуалното обучение стартира за първи път в област Пазарджик и ние трябва да приобщим повече училища към каузата дуално обучение, защото работодателите са убедени, че това е успешна форма за придобиване на професионална квалификация“, каза по време на заседанието Валентина Кайтазова.

В предложението на РУО-Пазарджик за прием по професии и специалности за учебната 2024-2025 година са включени и  паралелки – дуална система на обучение в Пещера, които имат пълната подкрепа на „Биовет“ АД и „Лазур и Ко“.

И двете паралелки са в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“. Едната е с професия „Биотехнолог“, професия „Технология в биопроизводствата“ със заявена потребност от обучение от „Биовет“ АД, гр. Пещера. Другата е професия „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ със заявена потребност от обучение от „Лазур и Ко“ ЕООД.

 

Коментари