Институции Общество

Благодарение на „Биовет“ абитуриенти от ЦНСТ-Пещера получават възможност за отличен старт в живота

Написано от Пещераинфо

Преди няколко години Пещера се сдоби с Център за настаняване от семеен тип. Историята на децата настанени в него не започна добре. В началото имаше много проблеми децата се бунтуваха срещу града, а градът срещу децата. Преди 3-4 години бе намерен правилният баланс. Децата получиха подобаващо отношение и проблемите постепенно останаха история. А днес, ЦНСТ-Пещера, може да се гордее с двама свои възпитаници, които вече завършиха своето средно образование.
И не само, че Андрей Гъдев и Милен Иванов завършиха ПГХВТ“Атанас Ченгелев“ със специалност „Технология на биопроизводството“, но двете момчета получават и успешен старт в живота благодарение на най- голямото предприятие „Биовет“ АД, където вече започнаха трудовия си път. Започват на временни трудови договори, покажат ли, че са сериозни в работата си, ще имат постоянен трудов ангажимент. И тай като двамата вече не могат да живеят в социалния център, „Биовет“ им осигурява и дом.
От първи юли те са настанени в изцяло обновеното общежитие на „Биовет“ и няма да плащат наем за стаята, която ползват. От есента още трима средношколци ще започнат работа в предприятието.
Всички, които учат в специалността „Технология на биопроизводствата“ получават в началото на годината еднократна помощ в размер на 100 лева. Освен това в зависимост от успеха си, получават стипендия от 40 до 60 лева. На пътуващите от околните селища Брацигово, Бяга, Козарско, Исперихово „Биовет“ покрива пътните разходи.

Коментари