Общество

Биовет с подкрепа за децата от Комплекса за социални услуги в Брацигово

Написано от Пещераинфо

Брацигово. 26 деца и юноши в Брацигово имаха поводи за усмивки, защото в условията на пандемия и социална изолация, не бяха забравени.

Много хора им подадоха ръка като показаха на момичетата и момчетата от Комплекса за социални услуги в родопския град, че не са сами и имат някой до себе си.
Едно от най-значимите дарения за тази малка общност в Брацигово направи предприятието от Пещера Биовет. Обитателите на комплекса, който е със статут на наблюдавано жилище и в същото време в него функционират дневен център и специализирано звено за работа с деца от улицата, получиха хранителни продукти, витамин С, дезинфектанти и предпазни маски.

А насреща дарителите видяха едни малки таланти, които рисуват, снимат, готвят, учат и имат мечти. Деца и юноши, които показаха, че знаят и как да благодарят на всички, онези, които им подадоха ръка в тези трудни за всички дни.

„Приобщаването ви към съдбите и живота на децата е свидетелство за дълбока човечност, съпричастност и подкрепа!“ – това гласи част от Благодарственото писмо изпратено до ръководството на Биовет.

Коментари