Общество

„Биовет“ с дарение за ДГ „Сокола“

Написано от Пещераинфо

Две нови съдомиални машини ще обслужват от днес кухненския блок на детска градина „Сокола“ в гр. Пещера. Това стана възможно след като ръководството на „Биовет“ АД откликна на молбата на директорката Марияна Велкова. Причината е, че стерилизаторите за съдове, които до този момент са се ползвали в кухнята вече са амортизирани, поради своята 40-годишна употреба и за тях няма резервни части.

При поредната инспекция от страна на РЗИ на ръководството на градината е направено предписание да подмени стерилизаторите. Поради липса на финансови средства с изпълнението на задачата се заема „Биовет“ АД, част от чийто служители също поверяват децата си на грижите на „Сокола“. Съдомиалните са марка „Горение“, всяка от тях побира по четиринадесет комплекта съдове за почистване и значително ще облекчат работата на обслужващия персонал в детското заведение.

Машините бяха доставени вчера, а от днес те вече могат да се ползват по предназначение. Над 130 деца от Пещера се обгрижват ежедневно в ДГ“Сокола“, те са на възраст от три до шест години. Г-жа Велкова и екипът ѝ изказват благодарност за бързата реакция от страна на предприятието и проявеното разбиране.

Коментари