Общество

Биовет помогна 4500 жители на община Пещера

Написано от Пещераинфо

300 000 лв. достигнаха средствата за благотворителната кампания на „Биовет“, съобщи Телемедиа. Днес започна последната трета част от мащабната помощ на най-голямото предприятие към жителите на община Пещера.

И този път новите пакети са с продукти, различни от предходните. Сега от фирмата са подготвили кори за баница, масло, олио, сирене, макарони, топено сирене, маслини, русенско варено, гъши пастет и бисквити. Към тях и този път от „Биовет“ добавят предпазна маска и опаковка витамин С. А хората в Пещера не скриха своята благодарност към дружеството. Според пещерци, които получиха пакети днес, помощта идва на време. Според тях съществуването на фирма от такъв мащаб е безспорно предимство за града, защото се осигуряват работни места и има сигурност.

От специалните пакети на „Биовет“ са получили и жители на селата Радилово и Капитан димитриево.

Най-мащабната за община Пещера благотворителна кампания насочена към възрастните хора и тези в неравностойно положение стартира в началото на месец април. Определеният бюджет бе в размер на 250 000 лева, но днес се оказва значително надвишен.

За два месеца „Биовет“ е подпомогнал 4500 човека от община Пещера с три транша, като размерът на помощта достига 300 000 лв.

„За нас е важно да помогнем на хората и наистина да им дадем това, от което в момента се нуждаят. Ще изразходваме толкова средства, колкото е нужно, за да предоставим и третия хранителен пакет на всички правоимащи“  – каза по повод превишената първоначално обявена сума изпълнителният директор Ангел Желязков.

А хората искрено изказват своята благодарност, защото на доброто се отвръща с добро:

Коментари