Спорт

„Биовет“ помогна за ремонт на стадиона в Пещера

Написано от Пещераинфо

Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужен от свещеник Димитър Василев от храма „Света Петка“ постави началото на церемонията по „първа копка“ за реновацията на градския стадион в Пещера. Събитието се състоя днес и е резултат от сключено през месец август споразумение между Община Пещера и Български футболен съюз, с цел подобряването на условията за спортуване. По проекта се предвижда текущ ремонт на съществуващия футболен терен, изграждане на безопасна зона, текущ ремонт на осветителната система. Изкуствена тревна спортна настилка с пълнеж от силициев пясък и каучукови гранули, ще покрие терена. Отвеждането на водното количество от спортната площадка ще става посредством дренажна система. По периметъра на цялата площ на игрището, ще бъде монтирана пътна ивица. Превидена е маркировка и теренно оборудване. На следващ етап ще бъдат монтирани осветителни стълбове с 48 прожектори, финансирани от Община Пещера.

 „Сърдечно благодаря на ръководството на „Биовет“ АД в лицето на Ангел Желязков и Кирил Домусчиев, защото решиха да подкрепят идеята за нов спортен терен изпълнен по всички европейски изисквания и правила. С направата му ще се даде възможност на пещерските спортисти да тренират, за да печелят още отличия и награди. Спортът е дейност, в която ръководството на Общината инвестира, за да има съвременни условия за физическото развитие и здравето на подрастващото поколение. Пожелавам здраве и успехи на спортистите! “ – заяви кметът на Пещера Йордан Младенов.

„Инфраструктурната програма на БФС, съвместно със съдействието на общините, е насочена предимно и основно към децата, тъй като тук е футболната легенда Георги Иванов и той ще ви каже, че футболът започва с желание, но и с добра инфраструктура. Затова благодарение на Община Пещера и успешното ни съвместното сътрудничество успяхме да направим този проект и напролет се надявам да видим тук още много деца, които да тренират и да станат футболни таланти на България. На добър час и доскоро!“ – каза Борислав Попов – изпълнителен директор на БФС, по време на церемонията.

„Биовет“ АД вече повече от десет години подпомага и спонсорира футболния клуб и детската му школа, с новата придобивка материалната база вече ще изглежда по друг начин. Този нов терен ще даде възможност за повече и по-качествени тренировки, и за обучението на повече деца. Пожелавам успех и бъдете здрави.“ – каза изпълнителния директор на „Биовет“ АД – Ангел Желязков.

По традиция бутилка шампанско се разби в корпуса на земекопна машина, а гостите и изпълнителите си пожелаха ремонтът да бъде безавариен и да приключи в срок.

Множество спортуващи деца и възрастни уважиха събитието, което бе превърнато в спортен празник и от присъствието на Георги Иванов- Гонзо- технически директор на БФС. Гости на събитието бяха и зам.- кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, секретарят на Община Пещера – Галина Стоянова и Братан Братанов- представител на фирмата изпълнител Динамик Спорт- София.

Коментари