Институции Общество

„Биовет“ АД с дарение за озеленяването на двора в ОУ“Патриарх Евтимий“ в Пещера

Написано от Пещераинфо

С изцяло обновено парково пространство посрещнаха първия учебен ден ученици и учители от ОУ“Патриарх Евтимий“ в гр. Пещера. С помощта  на щедро дарение от „Биовет“ АД с нова визия се сдобиха алеите в училищния двор. Десетки видове цветя и шест дървета, вече имат нов дом и ще радват малчугани, преподаватели и родители.Всички растения са слънцелюбиви, а дърветата са от бързорастящи видове. С течение на времето дворът ще става все по-красив.

На една от алеите е разположен и алпинеум, който се вписва красиво в екстериорното пространство пред училищната сграда.

Със съдействието на ръководството на „Биовет“ преди няколко месеца бе поставена и ограда, която възпрепятства преминаването на животни и паркирането на автомобили в училищния двор.

Две нови пейки предостави Община Пещера, а с помощта на служители и техника от фирмата на „Братя Пашкулеви“ бе оформено пространството за скалния кът. В насаждането на растенията се включи целият педагогически екип на училището, а също така и родители, заедно с децата си.

Новите придобивки направиха силно впечатление на родителите и децата, те останаха приятно изненадани. На снимката виждате Иван Каймакамов, който е шестокласник в училището и заедно с баща си Тони помогна при засаждането на цветята.

Много ни харесва, но и трябва да си го пазим, казаха тези две момчета, които с радост позираха за снимка пред скалния кът.

„Създава уют и е много приятно място за отмора. Важно е децата и възрастните да опазят тази красота“, каза Айше Кертова, майка на шестокласник от училището.

„Да има повече хора като тях, защото много малко хора поемат инициативата да правят добри дела, много е чисто и подредено. Красиво е.“ – каза Анелия Чапарова, също родител на възпитаник на училището.

“Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите. Добротата и щедростта са сила, с чиято помощ правим добро около себе си, а даването или даряването е най-висшата проява на човещина и носи огромно удовлетворение на онези, които го правят от чисто сърце и с любов.

Да дариш безспорно е едно благородно дело. Но да дариш за ученици, за училище, за образование, е нещо много по-специално, продиктувано от християнски добродетели и възрожденски традиции дошли от времето, когато богатите български първенци са влагали средства в обучението на нацията.

Позволете ми от свое име и от името на целия екип на ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ да изкажа специалната ни благодарност към Вас за дарените насаждения за облагородяване на алеите в училищния двор, създаването на нови такива, както и за изграждане на единствен по рода си в град Пещера алпинеум в училищна среда“. – се казва в Благодарствено писмо от педагогическия екип до ръководството на „Биовет“ АД.

 

Коментари