Общество

„Биовет“ АД подарява тричасови занимания на децата в първия ден на събора на Свети Константин

Написано от Пещераинфо

Децата от Пещера ще имат възможност да рисуват, да подреждат букети от горски билки и цветя, да участват в спортни състезания тази събота, благодарение на „Биовет“ АД. Това ще се случи от 10.00 до 13.00 ч. на Дългата поляна в курортно селище Свети Константин, по време на ежегодния Национален фолклорен събор. В обособеното за целта пространство децата на възраст от 5 до 12 години, ще могат да покажат своите таланти.

 

От 10 ч. всяко дете ще може да рисува планината или това, което обича, като организаторите предоставят материали за рисуване. След това всички картини ще бъдат подредени в изложба, на самата поляна. Малко по-късно всички малчугани, които обичат природата ще имат възможност да изработят икебана от горски цветя, храстчета и шишарки. Ще ви помогнем да направите фигурки от шишарки, които също ще подредим в изложба, заедно с икебаните.

 

За любителите на спортните занимания сме организирали и игри – скачане в чувал, хвърляне на топка и дърпане на въже.

 

Заповядайте в нашата „Творителница“, ще ни откриете точно до шатрата на журито, в непосредствена близост до сцената.

 

Съборът на Свети Константин

 

Съборът привлича участници от Западните, Средните и Източни Родопи и Тракия. Има и конкурсна част, а четиричленно жури ще оценява изпълненията. Председател на комисията е Руса Каврошилова – директор на ОДК Пещера; Здравко Мандаджиев – народен певец и вокален педагог в ОДК Пещера; Мая Йорданова – танцьор от ФА “Тракия” – Пловдив и Илиян Сандрев – народен певец и вокален педагог. Организатори на събор “Свети Константин” са Общински детски комплекс Пещера и Община Пещера. Водещ на конкурсната програма е кралицата на родопския хумор Веселина Бабаджанкова. В събота вечерта /22.07.2023 г/ след конкурсната част на фестивала по традиция се пали огнена клада около която се вият кръшни хора. Тази година гост на събора с концертна програма ще е Нелина, танцова формация „Елика“ и няма как в Родопите да мине без каба гайди.

 

От 2019 година с указ на президента летовище Свети Константин е селище. Намира се на 1350 метра надморска височина под едноименния връх с височина 1435 м. На 5 км от яз. Батак и на 16 км от гр. Пещера.

Коментари