Култура

„Биовет“ АД подава ръка на всички желаещи да направим заедно книга за града

Написано от Пещераинфо

Ръководството на „Биовет“ АД предлага на всички граждани от Пещера да създадем съвместен проект. Книга, в която да включим документалните разкази на жителите на града, да публикуваме техни снимки, да съберем информация, която до момента не е била събирана. В хода на работата и проучванията които правим,  разбрахме, че книга с подобно съдържание се подготвя и от сайт.

„Водени от доброто си желание да работим в сътрудничество, ние предлагаме да обединим усилията и да работим заедно, така че да направим книгата още по-интересна. „Биовет“ АД ще поеме финансирането на този проект. Мисля, че е крайно време да спрем да се делим, нещата стават по-добре, когато сме заедно.“ – заяви изпълнителният директор Ангел Желязков.

Както вече ви информирахме, книгата ще съдържа освен разказите на пещерци за миналото на града, много снимков материал, отделни раздели в нея ще бъдат посветени на етносите, които и до днес населяват Пещера, местни рецепти, професионален разбор на пещерския говор и думите, които са уникални за града.

 

Ако желаете да ни съдействате, можете да се свържете с нас на адрес: biovet@biovet.com

Коментари