Общество

„Биовет“ АД осигури дръвчета за училищата и града

Написано от Пещераинфо

Ден преди фестивала „Пъстроцветна Пещера“ училищата в Пещера получиха избраните от тях декоративни дръвчета, храсти и цветя, които са наградата им за предстоящия утре конкурс за „Костюми и предмети изработени от рециклируеми материали“.

Цялата растителност е закупена от „Биовет“ АД като подарък получи и Община Пещера.

10 розови акации вече ще посрещат и изпращат минувачите по ул. „Михаил Такев“ и градския парк. Дърветата са доставени в общинска фирма ОП“ЧПОИ“  и ще останат там докато се подготвят местата за засаждането на фиданките.

ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ ще разкраси двора си с нови албиция, червенолистна слива, ликвидамбър, както традиционен и индийски люляк и магнолия. „Мечтаем от много време за ликвидамбъра, оказа се рядко срещано дърво и сме много щастливи, че го получаваме днес, в навечерието на Лазаровден и Цветница. Подготвили сме и местата, където ще бъдат насадени дърветата, а това ще стане още днес.“ – каза директорът на училището Калинка Павлова. Това е второто дарение на растения за училището, преди две години „Биовет“ АД дари голямо количество декоративни храсти и цветя за градината пред училището, където бе създаден и алпинеум.

Петнадесет нови люлякови фиданки ще има в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“, а 24 туи ще оформят алея зад училище „Михаил Каролиди“. Храсти ще допълнят новата придобивка.

Декоративни розови и плачещи върби ще оформят парковото пространство в двора на ОУ“П.Р. Славейков“, каза директорката Митка Кавлакова. Три щамбови рози ще допълнят екстериора на школото.

Поради липсата на двор в ОУ“Любен Каравелов“ и НУ“Михаил Куманов“ „Биовет“ АД вече закупи и достави саксии и кашпи за засаждането на цветя предназначени за стайно отглеждане. По време на утрешния фестивал „Пъстроцветна Пещера“ директорките на училищата ще изберат какви да бъдат растенията за училищните коридори и класни стаи.

Припомняме, че фестивалът „Пъстроцветна Пещера“ се организира от „Биовет“ АД, съвместно с Община Пещера. Той ще започне в 11.00 ч. на пл. „България“, утре – 27 април.

Заповядайте, за да видите кой ще спечели и наградите в конкурса за „Най-добре зацветен двор“.

Коментари