Общество

„Биовет“ АД организира ученическо състезание „Пътешествие в миналото“ в Пещера

Написано от Пещераинфо

Състезание „Пътешествие в миналото“ ще бъде организирано за първи път от „Биовет“АД в Пещера. Участие в него ще вземат учениците от всички общински училища в града, като всяко школо ще излъчи собствен отбор в начален и основен етап.

Отборите ще се състоят от трима души и ще се състезават помежду си в три кръга. Първият от тях е тип куиз, всеки от отборите ще отговаря на въпроси, които са свързани с историята на община Пещера и чийто отговори могат да бъдат открити в първите две части на алманах „Осемте хилядолетия на Пещерския край“.

Всеки от отговорите ще бъде оценяван от жури и ще донесе съответния брой точки на отборите. Във втория кръг на състезанието всеки от отборите ще нареди пъзел, като в първото състезание организаторите са се спрели на фотографията на Драгомир Тетереков – „Сахата“.

Третият етап от надпреварата е наречена лабиринт, като най-малките ще търсят най-прекия път от сградата на музейната сбирка до пещера „Снежанка“, а големите ще трябва да намерят по картата на града най-краткото разстояние от училището им до исторически обект в Пещера.

Отборите класирани на първо, второ и трето място ще получат ваучери за покупка на учебни пособия от местната книжарница, а всички участници в състезанието заедно с учителите им ще имат възможност да отидат заедно на екскурзия до Гюргево.

Коментари