Институции

“Биовет” АД дари оборудване за нова класна стая в ОУ”Петко Р.Славейков”

Написано от Пещераинфо

Дванадесет нови чина и двадесет и пет стола дари “Биовет”АД за оборудването на нова класна стая в ОУ “П.Р. Славейков” в град Пещера. 

“Кабинетът вече е готов за употреба”, разказа временно изпълняващата длъжността директор Любка Такева. “Децата са доволни от новата придобивка, която дава шанс там да се провеждат различни занятия. Като се започне от класни дейности и се приключи с работа по проекти.”

Предстои да бъдат украсени стените на стаята, като най-вероятно там ще бъдат поставени табла по образователни програми.

193 са възпитаниците на школото, което образова пещерските деца от първи до седми клас. Благодарим на ръководството на “Биовет”АД, че откликна на молбата ни. Ние не сме искали средства, посочихме какво ни е необходимо и малко по-късно стана ясно, че молбата ни ще бъде удовлетворена. Не е по силите на училищния бюджет да си позволим подобни придобивки, а стаята сега вече е използваема. Тя се намира на първия етаж в училището зад къта, който децата правят за всеки сезон.

В момента коридорът внася есенно настроение, а заслуга за красивата аранжировка има и преподавателят по изобразително изкуство Никола Руков. Училището вече се готви и за предстоящите “Славейкови дни”, с които отбелязва и своя патронен празник.

Децата от училището ще се включат и в четвъртото издание на конкурса на “Биовет” АД – “Пещерските будители” и вече работят по темата: “Моето родословно дърво”.

Коментари