Общество

„Биовет“АД подкрепя Кулинарно шоу с участието на Иван Звездев в Пещера

Написано от Пещераинфо

Кулинарно шоу посветено на Световния ден на яйцето ще се състои тази събота, 15 октомври, в центъра на град Пещера. Специално участие в подготовката на специалитети с яйца ще вземе известният Иван Звездев, а на петнадесет щанда ще можете да вкусите регионални специалитети приготвени с яйца от местни майстори.

Стартът на събитието е в 11.00 ч., а мястото – пл. „България“. Инициатор за провеждането на празника е Община Пещера. Основни спомоществователи на празника са производителите на яйца от фирмите „Щерю Тахов – земеделски стопанин“ и ЕТ“Иван Ангелов“, а също така „Биовет“ АД и „Винпром Пещера“АД.

За доброто настроение на пещерци ще се погрижи фолклорната певица Ангелина Милева.

Световния ден на яйцето се празнува от 1996 година, като набира популярност във все повече страни по света от всички континенти. Организират се кулинарни състезания и фестивали в чест на яйцето. През 2009 година, дни на яйцето са отбелязани на езерото Балатон, където деца се състезават в изящно изрисуване на яйца, а възрастните споделят кулинарни рецепти на основата на яйцата. Яйцата са ценна храна, предпочитана от хората през вековете, заради своят малък размер, широка разпространеност, висока хранителна стойност и ценова достъпност. Яйцата са с високо съдържание на протеини и минерали и  ниско калорични.

Коментари