Култура

Библиотеката предлага достъп до сайта ucha.se

Написано от Величка Ачева

Пещера. Библиотеката при НЧ”Развитие-1873”-Пещера уведомява своите читатели, че Библиотеката предлага достъп до https://ucha.se/
„Уча.се“ е онлайн платформа с уроците за училище, която се стреми да ги представя на разбираем и интересен език. Сайтът покрива 97% от учебния материал за учениците от 1. до 12. клас.
Материалите следват официалната училищна програма на МОН и са съобразен с Държавните образователни стандарти. Уча.се съдържа комбинация от видео уроци и тестове. Видео уроците представят материала чрез ситуационни примери и изискват едновременно гледане, слушане и писане – стимулиране на трите основни вида памет. Видеата са кратки и занимателни, което прави усвояването по-фокусирано и леко. Наученото от видео уроците може да се упражни и затвърди с тестовете на Уча.се, чрез техния специален алгоритъм. При грешен отговор платформата автоматично предлага точния откъс от урока, за да се навакса пропускът.
Всеки ученик в сайта развива свой Уча.се виртуален герой в реално време, като в игра. Колкото повече ученикът гледа видеа, решава тестове и участва в дискусии под уроците, неговият герой преминава в различни нива, става все по-добър и събира баджове.
Уча.се получава наградата за най-добър образователен сайт на България 3 поредни години (2012 – 2014 г.), като през 2018 г. става сайт на годината в категориите „Сайт за услуги“ и „Продуктов сайт“.
Регистрират се ученици, учители, родители и студенти.

Коментари