Институции

Без ток и вода в снега

Така изглеждаше централната градска част около 12 часа.

 

Пещера.Не снегът по улиците, а липсата на ток се оказа големият проблем за Пещера и населените места от общината. Това стана ясно на проведеното заседание на кризсния щаб, свикано от кмета на общината Николай Зайчев.

krizisen_6tab_1701

Кризисният щаб заседава.

Най-напред, още в 2.30 тази нощ спря тока в част от града, в 7.30 е спряно ел.захранването на курорта „Св. Константин“, по-късно без ток останаха и двете села. За отстраняването на различни аварии предиобяд бе спрян тока в цяла Пещера. Причината на това са били различни аварии – от запален кабел при пожар на ул. "Оборище" до скъсан далекопровод.

Поради липсата на ел.енергия, по данни на управителя на ВиК Стефан Иванчев, са спрели работа двете помпени станции в града и в рамките на няколко часа резервоарите са източени, поради което във високите части на града и водата спря.

izgrev_sniag

Квартал "Изгрев" около 11 часа.

Около 13 часа ситуацията започна да се нормализира.

В същото време от 18 часа на 16 януари е стартирано снегопочистването на територията на цялата община. То не е спирало и до момента. След обработването на основните улици, на този етап се слага акцент на малките улички. Започнала е и работата по извозване на камарите със сняг от възловите кръстовища в Пещера.

zaichev_balabanov

Целият процес се следи лично от градоначалника Николай Зайчев и неговият заместник Стефан Балабанов. В сенгопочистването се използва техника и на частни фирми, които откликнаха на искането за помощ от страна на общинското ръководство.

Pyt_KD-Radilovo

Пътят между Радилово и Капитан Димитриево около 13 часа.

В същото време по данни на EVN към момента без ток остават общо 50 села от пазарджишка област – основно в Родопите. 21 групи работят по електропроводите.

Коментари