Спорт

Без тенис – засега

Пещера.Засега тенис кортовете в Пещера остават затворени. Плановете на общината сама да стопанисва база „Кавказ”, където се намират съоръженията за аристократичния спорт, се провалиха. На редовното заседание на общинския съвет предложението на кмета за разкриване на нов щат в едно от общинските предприятия бе категорично отхвърлено от съветниците и определено като неадекватно.

Причината- все още текат процедури по отдаване под наем на въпросната спортна база. Два са клубовете, които са подали документи, стана ясно на сесията. На 30 юли комисия е разгледала офертите, предстои класиране на кандидатите и след това 14-дневен срок за обжалване. Освен това, както изтъкнаха местните депутати, тенисът е спорт, който изисква най-малкото да има мрежа, топки, помпа за навлажняване на червените кортове, за да няма запрашаване. И най-важното- треньор, който да работи с тенисистите. Всичко това не би могло да се върши от човекът, който ще събира таксите.

След като близо 10 години местен клуб по тенис използва базата безвъзмездно за сметка на нейното благоустрояване, общината реши да промени правилата, определи месечен наем от 300 лева и стартира процедура за избор на наемател. Тогава председателят на клуба Георги Смилянов изрази недоволство, тъй като през годините в „Кавказ“ са инвестирани хиляди левове, функционират два тенис корта с осветление, съблекални.

В същото време Пещера се сдоби с чисто нов спортен клуб – „Вамос”, който вече  е член на федерацията по тенис. Именно те са вторият кандидат за базата. Клубът е създаден от бивши членове на по-старата организация.

Идеята да се създаде клуба идва след като не е прието предложението им да се създаде нова организация за събиране на членски внос с оглед необходимостта да се плаща наем, след като до момента кортовете и сградата към тях са ползвани безвъзмездно, сподели пред наш репортер Григор Якофов от новия клуб. Всичко, което беше направено до момента беше с наши лични средства. Предишният председател Смилянов не се съгласи и ние взехме решение да регистрираме нов клуб. В момента тенисистите от Пещера пътуват до Пазарджик и Брацигово, за да упражняват уменията си, сподели още Якофов.

Той не е оптимист, че ще се споразумеят с председателят на другия клуб, за да няма обжалване на конкурса за отдаване под наем. В противен случай ще се влезе в процедура, която може да отнеме и 2 години. А настоящият сезон е на практика изгубен.

 

Коментари