Култура Любопитно Общество

„Бебетека“ стартира официално

Написано от Пещераинфо

Пещера.За първи път днес публично бяха представени проектът „Бебетека“ и една от неговите и инициативи – Разказвачът на приказки, организирана от Библиотеката към читалище „Развитие“ и финансирана от програмата "Ти и Лидл за по-добър живот".

Пред малчуганите на различна възраст от 1 до 10 години Разказвачът, в ролята актьорът ДКТ“Константин Величков“ Чавдар Бозаджиев, разказа приказката за „Трите прасенца“. А активни помощници бяха самите деца.

Помещението, което е предоставено за „Бебетека“ и инициативите по проекта видимо е малко, за да отговори на интереса на децата и техните придружители, а още в рамките на този месец ще има още две мероприятия.

Проектът „Бебетека“ е инициатива на библиотекарките Люба Шопова и Цветана Йовчева. Създаването на подходящо обзаведен детски кът в библиотеката, отговаря на тяхната цел да се стимулира удоволствието от четенето у децата, а и други творчески дейности.

Като цяло целта на проекта е младите семейства да бъдат привлечени да прекарват част от свободното си време в библиотеката с децата си, да бъдат запознати със съвременните тенденции за ранно личностно развитие и изключителната роля на четенето в него.

Коментари