Вашите сигнали Култура

„А това за какво ми е?“

Пещера. За поредна година в ОУ „П. Р. Славейков“ се проведе интегриран-открит урок по физика и астрономия и изобразително изкуство в VІІ а клас от преподавателите Гълабинка Ганчева и Никола Руков на тема „Цветът – наука и изкуство“. На урока присъстваха Весела Тодорова – експерт „Природни науки“ в РУО Пазарджик, Диана Балканджиева – главен експерт “Образование” в Община Пещера, директорът на училището Пенка Христоскова, учители от общината и община Брацигово. 
Основната цел на урока бе учениците да придобият знания чрез практическо обучение и сами да отговорят на въпроса: „А това за какво ми е?“.

 


Учениците бяха разделени на 4 отбора с имената на основните цветове. По време на осемдесет динамични минути, учениците отговаряха на занимателни въпроси свързани с цветовете, всяка група работеше върху поставените индивидуални задачи: създаваха собствени дъги по различни начини, получаваха бяла светлина при смесване на различни по цвят светлини, работеха с цветни филтри, сглобиха цветен спектър, създадоха вълшебни пумпали и нарисуваха съвместно пейзаж от основни цветове, запознаха гостите с подходящите цветове за интериор на помещенията и в модата. В края на часа учениците вече знаеха, защо се изучават предметите физика и астрономия и изобразително изкуство.

Коментари