Криминално

Арестът в Пещера приюти четирима обрали почивна база на Дъното

Написано от Пещераинфо

Извършители на кражба са заловени в резултат на бърза и адекватна работа на служители от полицейското управление в Пещера, участъка в Батак и със съдействието на колегите им от РУ-Велинград, съобщават от пресцентъра на ОДМВР.
Снощи в полицейското управление в Пещера се получил сигнал от управител на ведомствена почивна база, намираща се в землището на местността «Дъното» край язовир Батак. Той информирал органите на реда, че неизвестни са проникнали в сградата.

Била извършена кражба на метални врати, електрически проводници, няколко легла, плотове от готварски печки и бойлер. Незабавно са проведени заградителни действия, в които се включили екипи на РУ-Пещера, полицейския участък в Батак и колегите им от РУ-Велинград. Така в резултат на бързата реакция били спипани 47-годишен ракитовец, 44-годишна жена, с която той живеел, 30-годишен мъж от село Дорково и 20-годишен от Батак.

Те превозвали откраднатите вещи с помощта на микробус «Ивеко» и джип „ Ленд Ровър“.

Четиримата имат криминални прояви и са известни на органите на реда. Апашите са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Коментари