Спорт

Американци снимат филм за Сарафа

Пещера. Американски снимачен екип от компанията “Mustache“ е в Пазарджик и в Пещера, за да заснеме филм за боксьора-легенда Серафим Тодоров-Сарафа. Това съобщи мениджърът му Борислав Даскалов. Операторите от Щатите ще бъдат у нас най-малко 20-ина дни, като първо ще започнат снимките от Пещера – родния град на трикратния световен и европейски шампион и сребърен медалист от олимпиадата в Атланта през 1996 г.  След това снимките ще продължат в Пазарджик, където живее със семейството си Сарафа, който преди време стана дядо на първородния си внук, взел трите му имена.
Това е вторият филм за нашия шампион, след като преди време в България пристигна екип на световния гигант CNN, за да направи лента за Тодоров. През декември Сарафа, придружен от треньора си Цончо Колев и Борислав Даскалов, заминават на едномесечно турне в Ню Йорк, Чикаго, Лос Анжелис и Лас Вегас, като се очаква, че в столицата на хазарта ще се подпише предварителният договор с Флойд Мейуедър. Мечтата на родната легенда на бокса е да излезе отново на ринга срещу Мейуедър, като бенефисният мач се очаква да бъде през септември догодина. Докато е в Щатите, Серафим Тодоров ще се срещне с представители на българските общности в градовете, които ще посети. Предвидени са и няколко спаринга и два боксови мача с американски бойци.
Само преди месец мениджърът на родната легенда в бокса – Борислав Даскалов, започна кампания за набиране на средства, благодарение на които да се състои бенефисният мач на Сарафа с Флойд Мейуедър в Щатите. Сформиран е и Инициативен комитет за "Завръщането на Серафим Тодоров-Сарафа на боксовия ринг" от съмишленици и желаещи да видят лебедовата песен и танца на българина на боксовата арена. Идеята на Сарафа е със спечелените средства от мача с Флойд да построи спортен комплекс, включващ зали, фитнес, както и пансион за талантливи и надарени деца, за спортисти и др., след което да се отдаде на треньорска дейност, предавайки своите умения на младите боксьори на България. За набирането на средства е открита и банкова сметка на Серафим Тодоров в УниКредит Булбанк: IBAN: BG87 UNCR 7000 1522 3875 08 BIC (SWIFT) – код на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF.

Диана Варникова 

Източник : / Агенция Монитор /

Коментари