Институции Общество

Абитуриентите от СУ“Св.Климент Охридски“ се включиха в кампанията „С тениска на бала“

Пещера.Кметът на Пещера Николай Зайчев бе гост на церемонията по изпращане на абитуриентите от СУ „Св.Климент Охридски“. Тази година зрелостниците от пещерската гимназия за първи път се включиха в кампанията „С тениска на бала“. Така училището изпрати своите абитуриенти с тениски вместо скъпи тоалети, а средствата предвидени за лъскави дрехи ще отидат в подкрепа на абитуриенти без родители. 21 момичета и момчета приеха поздрава на градоначалника за включването в тази благотворителна инициатива на Българския червен кръст, която за пета поредна година помага на абитуриенти без родители да продължат своето образование.

„Пожелавам ви да бъдете отговорни.Пред себе си, пред вашите родители. Да бъдете отговорни пред нашия град. Ще се радвам да ви видя като завършени специалисти, вече с висше образование, да се върнете да работите като специалисти в Пещера“ каза на абитуриентите Николай Зайчев.

Завършващите бяха поздравени от директора на училището Мария Атанасова, както и от председателя на училищното настоятелство Радка Кръстева. Емоционално изказване имаше и класния ръководител на класа Иван Филчев. 

Кланият ръководител получи като подарък каска подписана от всички ученици.

От своя сртрана зрелостниците благодариха на него и останалите си преподаватели. За първи път днес завършващите възпитаници на гимназията изпълниха песен за своето училище, написана от учителката по български език Нели Славова.

Коментари