Спорт

1 година художествена гимнастика в Пещера

Написано от Величка Ачева

Пещера.Спортният клуб по художествена гимнастика „Далия старс“ навърши 1 година. По този повод за момичетата трениращи изящния спорт бе организиран истински празник със специален гост кметът на Община Пещера Николай Зайчев.

„Измина много емоционална година. Децата направиха първи стъпки в художествената гимнастика, заобичаха този спорт. Вече имат участие в един международен турнир, на който спечелиха медали“, похвали се председателката на клуба и треньор Маргарита Николова. Тя съобщи още, че клубът вече е член на националната федерация и предстоя участия в много отговорни състезания от държавния календар.

26-те момичета, двете им треньорки Маргарита Николова и Мая Петкова и родителите бяха поздравени от кметът Николай Зайчев, който подчерта важната роля на спорта в живота на децата, подчертавайки, че самият той е тренирал спортна гимнастика и е печелил медали на републикански първенства.

С огромни благодарности за подкрепата към клуба и неговата работа градоначалникът получи специален плакет, спортният експерт в общината Добринк Смилянова също бе отличена за своята работа с клуба. По повод първия рожден ден всички момичета​ получиха грамоти и медали.

 

Коментари