Общество

Станимир в Hell’s Kitchen България

Написано от Димитър Насков

Пещера-София. Станимир Калинов се занимава от 8 години с професионална кулинария. За силни свои качества посочва волята и оптимизма си, но признава, че избухва много лесно. Не мисли, че победата е най-важното нещо, по-скоро пътят към нея и хората, които срещаш, докато го изминаваш. Ще се справи ли Станимир с изискванията на шеф Виктор Ангелов? Финалната селекция на участниците в Hell’s Kitchen България вече е факт. Шеф Виктор Ангелов и неговите су-шефове Любен Койчев и Милена Димова избраха 18-те претенденти за кулинарно майсторство в най-голямото състезание за професионални готвачи, а най-точните думи, с които може да се обобщи финалният каст, са разнообразие, професионализъм и желание за победа.
Професионалните и личните характеристики на всеки един от тях са впечатляващи. Преобладават собственици на ресторанти в България, главни готвачи, помощници в кухни, както и хора, завършили кулинарни училища, продължили развитието си по други професионални пътища, но запазили мечтата за развитие в областта на кулинарията.
Любопитен факт е, че сред професионалните кулинари в предаването преобладават млади хора. 12 от общо 18-те участници са на възраст между 20 и 30 години, което е още едно доказателство, че готварската професия става все по-желана и популярна сред младите хора в България.
Всеки от участниците притежава твърд характер и е готов да се бори за победата в Hell’s Kitchen България. По-големият процент от тях познават добре формата, следили са с интерес американската му версия и са убедени, че могат да се справят отлично със стреса и напрежението, което ги очаква.
Какво ще се случи когато 18 силни характера влязат в пряка битка за 100 000 лева и възможност за работа в ресторанта на шеф Виктор Ангелов? Ще успеят ли да превъзмогнат егото си и да сформират безкомпромисни отбори или ще станат жертви на напрежението от работата в “адската кухня“, ще разберем от 27 февруари от 21.00 ч. по NOVA.

 

Коментари