Култура Общество

Първа самостоятелна изложба на Милка Павлова

Написано от Величка Ачева

Пещера.В художествена галерия „проф.Веселин Стайков“ бе открита първата самостоятелна изложба на Милка Павлова в родния град. Преди това тя е показвала своето творчество в две изложби в Холандия и Германия. 86 картини от пръв поглед разкриват емоционалната и позитивна натура на Милка, която мнозина пещерци си спомнят от годините прекарани в ДГ“Слънчо“, припомни нейната приятелка и колега Верка Климентова. Изложбата бе открита от кмета Николай Зайчев, който сподели своето уважение към таланта на Милка Павлова и изрази радостта си от факта, че с творчеството си тя представя Пещера в Европа.

Самата художничка, която в момента живее в Германия не скри вълнението си от срещата със своите съграждани уважили културното събитие. Тя призова всички да се обичат, послание, което отправят и повече от нейните картини, в които е вплетено сърце.

В галерията е оставена специална книга за мнения. Когато изложбата бъде закрита един от споделили своето мнение ще бъде избран с жребий, за да получи едно от прекрасните картини на Павлова.

Изложбата ще остане подредена до 8 февруари.

 

Коя е Милка Павлова четете в Лицата на Пещера:

http://www.facesofpeshtera.com/%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0/

 

Коментари