Общество

Преглед на печата

Написано от Димитър Насков

Компроматни глупости и атака от олигарси, обобщава "Сега" мнението на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев за скандала с ипотеката на негов апартамент. Георгиев видимо се ядоса от въпросите на журналистите и на няколко пъти се опита да прекрати темата за имуществото си без да отговори по същество, пише вестникът. Опозиционният "Дума" коментира поведението на Георгиев под заглавие "Наглите", обобщаващо поведението на "управляващите от ГЕРБ". В текста Георгиев е определен като протеже на Цветан Цветанов, чийто "далавери" предишната КОНПИ "потулила" през 2015 г..

Цветанов отново има проблем с доказване на доходите си, пише по случая "Сега". Според доклада от 2015 г. , изтекъл през сайта "Биволъ", несъответствието в имотното състояние на Цветанов е било в размер на 119 хил. лева, а НАП открила неплатени данъци в особено големи размери, допълва "Сега".

В челното си заглавие "24 часа" твърди, че Пламен Георгиев е бил заплашен с убийство с примка в плик. Според източници на вестника в "службите", Георгиев получил заплахите по пощата "преди срещу него да започнат атаките за апартаментите му в кв. Слатина". Затова му е назначена охрана от НСО, пише още "24 часа".

950 хил. квадратни метра асфалт ще бъдат изсипани в София, а Пловдив и Варна ще се сдобият с нови булеварди, пише "Монитор" относно предвидените в годината на местни избори улични ремонти. В столицата ще бъдат реконструирани 19 километра улици и 8 километра велоалеи.

"Труд" посвещава челото си на кампания на Министерството на туризма, с която получаваме "Подарък нощувка към уикенд на море". Такава могат да получат избралите да почиват в хотел, участващ в кампанията "Неочаквана ваканция", целяща да увеличи пътуванията в страната.

"Как предизборно се бърка в кацата, наречена бюджет", гласи коментар на първа страница на "Земя" относно решението на премиера Борисов да реши отдавна трупан проблем между тютюнопроизводители от Североизточна България и частна фирма за изкупуване на тютюн с "цели 2 млн. лева" от държавния бюджет. Защо тези пари не бяха извадени през 2016 г.,  пита се в коментара, който заключава, че "децата дори на тютюнопроизводителите не остават в България". В другия си челен материал вестникът предупреждава, че Добруджа е "в жестокия капан на сушата" и земеделците се молят да не останат без реколта от царевица и слънчоглед като през 2007 г..

Фирма на Ковачки вади въглища от чужди ниви, пише "Дума" относно унищожаване на земеделски площи в Дивотино, оповестено от водача на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева. Причината е, че дружество на бизнесмена не е приключило добив по концесия, прекратена през 2014 г..
Източник : / БНР /

Коментари