Общество

Преглед на печата

Написано от Димитър Насков

На 8 декември ще е ясно дали министърът на финансите Владислав Горанов е в конфликт на интереси, тъй като той от години живее в чуждо луксозно жилище без наем, пише вестник "Сега".

Бизнесменът Кирил Домусчиев е предоставил жилището в суперлуксозния си комплекс още през 2012 година, уточнява вестникът. Антикорупционната комисия трябва да се произнесе редно ли е това.

"Протестът утихна, маските паднаха" е водещото заглавие на "Стандарт". Четири събития пренаредиха политическия пъзел, Слави подари шоуто на Бойко, водещият сложи кръст на неродената си партия с беззъбо интервю, пише още изданието след гостуването на премиера в БТВ в сряда вечерта. "Борисов в "Шоуто на Слави" – “шменти капели вместо факти" е коментарът на "Сега". Премиерът докара от девет кладенеца вода, за да докаже, че всички успехи са негова заслуга, а провалите – чужди. "Зрителите разочаровани от липсата на скандал", според "24 часа". Победител определено е премиерът Борисов, показва анкета сред читателите на вестника.

Според "Труд", Волен Сидеров е отправил предупреждение към малката коалиция в управлението, "Предсрочен вот при разделени патриоти" е заглавието по темата.

За "Капаните на Черния петък и Дигиталния понеделник" пише "Стандарт" като предупреждава за кухи сайтове, които обещават големи намаления и доставка до 60 дни. Потребителите трябва да внимават, когато им се предлагат договори с дълъг срок, които не позволяват стоката да бъде върната до 14 дни. В интервю за "Телеграф", председателят на Българската асоциация "Активни потребители" Богомил Николов уверява, че специален сайт ще следи за лъжливи намаления по празниците. Три от най-големите онлайн търговци вече са в базата данни на сайта.

"24 часа" ще обявява имотите и парите на всички съдии, прокурори и следователи", съобщава изданието. Писмо на Съюза на съдиите обвини вестника, че насажда недоверие и омраза към съда. Собственикът и издател Венелина Гочева пояснява в днешния брой, че медията е набедена за участие в измислен сценарий и отговаря с тази акция на тези обвинения.

"Труд" цитира данни на Българската генерична фармацевтична асоциация, които показват, че в България най-много се доплаща за лекарства за сърце на фона на останалите държави-членки. Браншът подкрепи исканията на Лекарския съюз Касата да финансира разходите за лечение на коварните и широко разпространени болести с висока смъртност и да се намали доплащането от страна на пациентите. "Монитор" допълва данни по темата здравеопазване – "Нямаме специалисти за модерно лечение на инсулт". Всяка година у нас 40 хиляди българи получават инсулт. В 90 на сто от случаите профилактичният преглед не включва изследвания, които могат да установят заболяването.

"Турски поток минава  през България" е водещото заглавие на "Земя". ГЕРБ, БСП, "Обединени патриоти" и ДПС единни в одобрението си, че газопроводът ще преминава през територията ни.

"Дума" акцентира върху съобщеното от лидера на БСП в парламента вчера "Полицаи следят срещите на Корнелия Нинова".
Източник : / БНР /

Коментари