Общество

Преглед на българския печат

Написано от Димитър Насков

„Рекорден излишък от 2,81 млрд. лева очаква Горанов“, съобщава вестник „24 часа“. Изданието обяснява, че за октомври разликата между приходите и разходите е била 2,84 млрд. лева. Към ноември държавата е изпълнила над 93 на сто от плана за приходите си и в бюджета са влезли 35,8 млрд. лева. Във фискалния резерв пък към края на октомври има над 11 млрд. лева, което е над два пъти повече от записаните 4,9 млрд. лева в закона за бюджета, уточняват от финансовото министерство.

„Очаква се през месец май България да бъде приета в Шенген по въздух“, съобщава вестник „Телеграф“. Изданието уточнява, че обсъжданата дата е 29 или 30 май. Представители на Гранична полиция са посочили, че тогава няма да има граничен контрол за нашенци по летищата, но всеки полицай ще може да им проверява документите за самоличност.

„Баневи искат баня всеки ден, французите затруднени, имат право само на две“ е водещото заглавие на първата страница на „24 часа“. Евгения и Николай Баневи, които от края на октомври са арестувани във Франция, изпитвали битови мъки в килиите си, тъй като нямали право на баня всеки ден. Това разказали за всекидневника източници от полицията. Претенциите на семейството, свикнало на охолен живот, затруднили затворническите власти във Франция, тъй като в страната има правила за всички арестанти, допълва „24 часа“.
Източник : / БНР /

Коментари