Култура Общество

Победители са всички деца!

Написано от Величка Ачева

По повод 140-годишния юбилей от рождението на класика на българската литература Елин Пелин, Детски отдел на Библиотеката при НЧ”Развитие-1873”, обяви конкурс за детска рисунка на тема „Моето любимо произведение или герой от творчеството на Елин Пелин“
Малките художници, вдъхновени от приказните герои и чудните истории на сладкодумеца Елин Пелин, дадоха воля на въображението и таланта си и създадоха прекрасни творби. В конкурса се включиха само деца от първа възрастова група – от 5 до 10 години, но техните рисунки бяха толкова добри, креативни и оригинални, че журито не можа да определи победител .
За това, оценяващите решиха: „ПОБЕДИТЕЛИ СА ВСИЧКИ ДЕЦА! „
Децата, участници в конкурса спечелиха не само заслужените грамоти и медали. Те спечелиха най-вече от това, че прочетоха произведенията на Елин Пелин, чуха драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка”, поднесена им с много любов от любимите библиотекарки и научиха много неща за големия български писател.
А какво спечелихме ние, екипът на библиотеката? Спечелихме още по-верни и любопитни малки читатели, щастливи детски усмивки и разбира се- колекция от най-добрите рисунки по произведения на Елин Пелин!

Коментари